Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Keverve sült bárány feketebab mártásban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 evőkanál erjesztett fekete bab
» 400 g sovány báránycomb vagy lapocka
» 2 evőkanál dió- vagy olívaolaj
» 100 g sárgarépa gyufaszál vékony darabokra vágva
» 100 g mogyoróhagyma felszeletelve
» 1 db friss piros húsú chili
» 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
» 1 evőkanál gyömbér
» 100 g shiitake gomba a nagyobb gombafejek vastag szeletekre vágva, a kisebbek egyben
» 2 evőkanál sötét szójaszósz
» 1 evőkanál paradicsompüré
» 300 ml bárány- vagy csirkealapvagy száraz fehérbor
» Díszítéshez friss koriander
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az erjesztett fekete babot tegyük tálba, öntsük le forrásban lévő vízzel, hagyjuk ázni 20 percig, majd jól csepegtessük le.
Szedjünk le minden zsírt a bárányról, és szeleteljük fel a húst a rostokra merőlegesen 5 mm-es csíkokra, majd a rostok mentén 5 mm-es csíkokra.
Egy wokban vagy vastag fenekű serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olajat, s amikor egészen forró, tegyük bele a bárányt, és keverve süssük 1-2 percig, enyhén megkapatva, majd vegyük ki, és tartsuk melegen. Ha a wok vagy a serpenyő nem elég nagy, két részletben süssük.
Háztartási papírtörlővel töröljük ki a wokot vagy a serpenyőt; öntsük bele a maradék olajat, s amikor egészen forró, adjuk hozzá a répát, a mogyoróhagymát, a chilipaprikát, a fokhagymát és a gyömbért, és kevergetve süssük 3-4 percen át, amíg a zöldség barnulni nem kezd. Ekkor adjuk hozzá a gombát, és süssük még 2-3 percig.
Öntsük hozzá a szójaszószt, a paradicsompürét, az alaplét (bort) és az erjesztett fekete babot. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 10 percig.
Főzzük a mártást nagy lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik, majd adjuk hozzá a húst, és melegítsük át az egészet 1 percig. Hintsük meg a korianderrel, és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Bárány helyett használhatunk csirkét, sovány kacsát vagy a tenger gyümölcseit.
A tálaláshoz: Kínáljuk rizslisztből készült tésztával vagy rizzsel, vagy készítsünk hozzá Zöldbabot szójaöntettel.
0 komment 0 ember kedveli projo2
2013.06.05 23:18
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
nagyobb gombafejek, kisebbek egyben2, erjesztett fekete, rostokra merőlegesen, rostok mentén, wokban vagy, wokot vagy, maradék olajat, zöldség barnulni, mártást nagy, kicsit besűrűsödik, tenger gyümölcseit, paradicsompürét, paradicsompüré, mogyoróhagymát, papírtörlővel, chilipaprikát, felszeletelve, használhatunk, szójaöntettel, felszeletelve, mogyoróhagyma, rizslisztből, korianderrel, csepegtessük, szójaszószt, merőlegesen, gyümölcseit, szeleteljük, serpenyőben, Díszítéshez, besűrűsödik, szeletekre, kevergetve, gombafejek, fokhagymát, báránycomb, szójaszósz, evőkanál erjesztett fekete, evőkanál dió- vagy olívaolaj, mogyoróhagyma felszeletelve, friss piros húsú chili, evőkanál gyömbér, evőkanál sötét szójaszósz, evőkanál paradicsompüré, Díszítéshez friss koriander,
Krumplis gánica gazdagon salátával
0 komment 2 ember kedveli
Bacon-ös masni
0 komment 8 ember kedveli
Birsalma sajt
0 komment 6 ember kedveli
Túrós tészta, törpeharcsa pörkölttel
0 komment 4 ember kedveli
Nutellás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Túrófasirt
0 komment 1 ember kedveli
Habos diós csiga !
2 komment 7 ember kedveli
GOMBA TEJFÖLÖS MÁRTÁSBAN
0 komment 6 ember kedveli
kakaós túrós kocka
0 komment 5 ember kedveli
Padlizsándip
0 komment 2 ember kedveli
Cserháti szilvás placsinta
0 komment 3 ember kedveli
Tuti finom almáspite
0 komment 13 ember kedveli
Lekváros linzerkoszorú
0 komment 9 ember kedveli
Vagdalthús sütőben sütve !
0 komment 17 ember kedveli
Almás rakott burgonya
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos rudak
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.